Hoe talentvolle werknemers bijdragen aan jouw bedrijfsrendement 

Friday, 03 March 2017
People Business is een inspiratieplatform van Unique voor ondernemers vol informatie over de kunst van goed werkgeverschap. In de nieuwste editie van de nieuwsbrief kun je het artikel 'Hoe talentvolle werknemers bijdragen aan jouw bedrijfsrendement' lezen.

Talentvolle werknemers. We willen ze allemaal. Kwaliteit van het personeel is immers dé factor waarmee jouw onderneming zich kan onderscheiden.

Talentvolle werknemers, sturen op talent, talentmanagement. Waren we eerst vooral gefocust op competenties (het schaap met de 5 poten) van medewerkers, de laatste jaren zweren we bij ‘talent’. Talent als in: het ontwikkelen van de sterke kanten van mensen. Vaardigheden die mensen dus al heel goed beheersen. Kwestie van focussen op het vergroten van hun sterktes in plaats van het corrigeren of ontwikkelen van zwaktes. Dat is nog steeds hard werken, maar uit onderzoek blijkt dat medewerkers wel langer gemotiveerd blijven. Dat is prettig, een stuk prettiger trouwens dan het door de strot duwen van taken en het leren van competenties die je medewerker toch nooit goed gaat beheersen. 

Klik hier voor het gehele artikel.
Ook kun je je abonneren op de gratis tweewekelijkse nieuwsbrief People Business van Unique met kennis, informatie en inspiratie over goed werkgeverschap.

Privacy Statement
Cookie Statement
© 2018 - Recruit Global Staffing