HROffice wint internationale Digital Communication Award

Monday, 03 October 2016
dca-digital-communication-award_logo2016HROffice (recruitmentplatform van Adver-Online), Hunkemöller en Cammio hebben in Berlijn de internationale Digital Communication Award in ontvangst mogen nemen. De Hunkemöller-case ‘Hire for attitude/train for skills’ is internationaal erkend met de felbegeerde prijs in de categorie ‘Employer branding & Recruitment campaign’. De combinatie van een veelzijdig recruitmentsysteem en geautomatiseerde video-interviews liet onder andere Mars en ABB Switzerland met lege handen in het Kino International achter.

Over de Hunkemöller-case

Het werving- en selectiesproces voor Hunkemöllers ‘Hire for attitude/train for skills’ is een samenwerking tussen recruitmentsysteem HROffice Recruitment en het geautomatiseerde video-interview platform van Cammio. Door het gebruik van video wordt een groot aantal sollicitanten gescreend, zonder dat dit ten koste gaat aan de beleving van de kandidaten en de kwaliteit van de sollicitaties. Sterker nog; de kwaliteit van de kandidaten steeg.

Eén van de resultaten was een kleinere en beter gekwalificeerde groep kandidaten die voor een persoonlijk gesprek werden uitgenodigd. Met het vernieuwde proces werd 1 op de 28 kandidaten aangenomen. Van de kandidaten die na het eerste interview werden geselecteerd, werd 1 op de 5 aangenomen. Voorheen was dit resultaat 1 op de 150 en 1 op de 12 na het eerste interview. Tevens gaf 80% van de kandidaten aan zeer positief te zijn over deze manier van solliciteren.

“Zorgen voor een geweldige ‘on brand’-ervaring voor de sollicitant en tegelijkertijd zorgen voor een efficiënt werving- en selectieproces. Dat is wat we samen met HROffice Recruitment en Cammio hebben gerealiseerd. We zijn erin geslaagd het beste van twee werelden in één proces te combineren”, aldus Suzanne Jansonius van Hunkemöller.

De gehele case is hier terug te lezen.

Privacy Statement
Cookie Statement
© 2018 - Recruit Global Staffing